KOCAELİ / ÇAYIROVA - HANİFE SOYKAN ORTAOKULU

Sosyal Bilgiler 6

1. Dönem 1. Yazılı Sınav

1 Kasım 2023 Çarşamba Günü İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görevlendirilen bir personel tarafından mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme Merkezinden imza karşılığı alınacaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından 2 Kasım 2023 Perşembe günü sınav evraklarının(optik) ilgili okullara dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Fen Bilimleri 7

1. Dönem 2. Yazılı Sınav

26 Aralık 2023 Salı Günü İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görevlendirilen bir personel tarafından mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme Merkezinden imza karşılığı alınacaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından 27 Aralık 2023 Çarşamba günü sınav evraklarının(optik) ilgili okullara dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Ortak yazılı sınavlar 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakikadır.

Ortak yazılı sınavı için verilen 40 dakikalık sürenin, sınav kâğıtları dağıtıldıktan sonra başlayacak şekilde ayarlanması sağlanacaktır.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem yapılacak il geneli ortak yazılı sınavlar ile ilgili usûl ve esaslar yer almaktadır. Sınavların koordinasyonu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yapılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 09/09/2023 tarihinde 32304 sayılı resmî gazetede yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 6’ncı maddesinin “b” fıkrası gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu kararı ile temel eğitim kurumlarında 6. sınıf sosyal bilgiler dersi 1. dönem 1. yazılı sınavı; 7. sınıf fen bilimleri dersi 1. dönem 2. yazılı sınavı il geneli ortak yapılacaktır.

Uygulama takvimine göre ortak yazılı sınavlar ilimiz genelinde tüm resmî/özel ortaokullarda uygulanacaktır. Yapılacak ortak yazılı sınavlar, derslerin öğretim programlarına bağlı kalınarak hazırlanacak ve il/sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tabloları esas alınacaktır.

Ortak yazılı sınav puanları, Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından okullara gönderilecek ve o dersin yazılı puanı olarak e-okul sistemine ders öğretmeni tarafından girilecektir.

2022-2023  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM VELİ TOPLANTISI

(5 KASIM CUMARTESİ)